Aalsmeer FloriWorld

Tulpen.nl is een van de trotste partners (founding friends) van FloriWorld. FloriWorld laat je ontdekken en ervaren wat bloemen en planten met je doen in je dagelijkse en sociale leven en voor je gezondheid.

Het wordt ook wel een pretpark zonder achtbaan genoemd: in Aalsmeer wordt gebouwd aan FloriWorld dat in 2020 zijn deuren opent voor het grote publiek. FloriWorld wordt de eerste ‘bloemen-experience’ ter wereld .

De zintuigen van bezoekers worden geprikkeld middels shows die iets weg hebben van de Efteling. Virtueel kunnen de gasten bijvoorbeeld een vlucht op de rug van een bij maken – enigszins vergelijkbaar met de Pandadroom (aldus RTVA). ‘Je hoort, ziet, ruikt en voelt. Maar dan zo subtiel dat je het bijna niet in de gaten hebt’ vertelt Bert Kranendonk bedenker van FloriWorld en de inmiddels vermaarde Heineken experience.

FloriWorld speelt in op het succes van de Keukenhof. ‘Maar in Floriworld kun je het hele jaar door een 3.0 bloemenervaring meemaken’, vult directeur Daniëlle Santen aan, de aanstaande directeur van het themapark.