Tulpenbroei in eigen huis

Uniformiteit en continue hoge kwaliteit

Wij broeien onze tulpen op twee grote, professionele locaties in Roelofarendsveen, ook wel de tulp van de Randstad genoemd. De werkprocessen, van koelen tot oogsten en verwerken, zijn op beide locaties efficiënt en identiek ingedeeld, gebaseerd op jarenlange ervaring. Zo zijn we flexibel in onze teelt- en personeelsplanning. En kunnen we uniformiteit en een continue kwaliteit aan onze klanten garanderen.

Vriendelijk voor mens en milieu

We telen onze tulpen op water in een gesloten systeem: we gebruiken geen bestrijdingsmiddelen en filteren en hergebruiken het teeltwater. Repeterende en zware werkzaamheden hebben we zoveel mogelijk geautomatiseerd. Zo werken we met watervulmachines, transportsystemen en volledig geautomatiseerde bosmachines. Een teeltcomputer zorgt ervoor dat onze productiemedewerkers altijd over de meeste up-to-date informatie beschikken om de productie aan te sturen.

Het volledige proces in eigen hand

Na de oogst van de bollen verzorgen wij het preparatie-, koel- en broeiproces. De gerooide bollen worden schoon aangeleverd en bij ons in klimaatcellen bewaard. In de klimaatcellen ontwikkelt zich in iedere bol een kleine tulpenbloem. Na het verblijf in de koelcel worden de bollen op waterbakken geprikt die vervolgens weer in de cellen en later in de broeikassen geplaatst worden. Door de combinatie van koude, warmte en water groeit de kleine tulpenbloem uit tot een prachtige tulp.