Buurman Toon

Tulpen.nl en Wesselman Flowers steunen Buurman Toon, een zorg- en beleveniskwekerij in Oude Wetering waar vrijwilligers met groene vingers zij aan zij werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt

Missie
Mensen blij maken dat is wat Buurman Toon wil bereiken. Door te denken in mogelijkheden en uit te gaan van het positieve in ieder mens en in iedere situatie. Door een veilige werkplek te bieden aan mensen die heel graag willen, maar om wat voor reden dan ook even niet mee kunnen. Door het verhaal achter de teelt van oer-Hollandse bloemen als tulpen en dahlia’s te vertellen. Door zoveel mogelijk mensen aan te steken met het plezier en het enthousiasme waarmee op kwekerij Buurman Toon samengewerkt wordt. Gewoon, door goed voor mekaar te zijn en de wereld een beetje fleuriger te maken.

Vrijwilligers
Buurman Toon is een zorg- en beleveniskwekerij in Oude Wetering. Hier worden alle bloemen nog op een traditionele manier geteeld: kleinschalig en handmatig. Op de kwekerij werken vrijwilligers met groene vingers zij aan zij met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen produceren ze met veel plezier de mooiste bloemen die dagvers verkocht worden.

De tulp van de Randstad
De gemeente Kaag en Braassem staat bekend als “de Tulp van de Randstad”. Hier worden dan ook honderden miljoenen tulpen gebroeid. Bij Buurman Toon kun je in het klein zien en ervaren wat er in de tulpenkassen in de omgeving van onze kwekerij in het groot gebeurt. Tijdens het tulpen- en dahliaseizoen zijn we dagelijks voor publiek geopend. Je mag binnenlopen, meekijken in de kas en schuur en uiteraard een bosje bloemen plukken. Kom gerust zo vaak als je wilt. Bij Buurman Toon is altijd wat te beleven.

Dagbesteding
Als je behoefte hebt aan een (tijdelijke) dagbesteding, ben je welkom bij Buurman Toon. Bij Buurman Toon kun je in een rustig tempo en zonder prestatiedruk werken tussen de bloemen, een fleurig product dat mensen blij maakt. Het maakt niet uit wat je achtergrond is en hoe lang je wilt en kunt werken. Misschien ben je (weer) onderweg naar een studie of een baan, maar heb je tijd nodig om te wennen aan een werkritme. Of misschien wil je heel graag meer onder de mensen zijn, maar kom je ergens anders moeilijk aan zet. Kom gerust eens bij Buurman Toon op de koffie.

Kijk voor meer informatie op Buurmantoon.nl