Global Gap

Tulpen.nl is als eerste Nederlandse kwekerscollectief volledig Global Gap gecertificeerd en loopt daarmee voorop in de markt. Alle aangesloten tulpenbroeiers binnen Tulpen.nl hebben het Global Gap certificaat behaald en voldoen daarmee aan de duurzaamheids- en kwaliteitseisen die Europese retailers stellen aan de productie en producenten van agrarische producten.

Begin april werden de laatste tulpenbroeiers met succes geauditeerd voor Global Gap. Met de uitreiking van deze certificaten was de Global Gap certificering van Tulpen.nl een feit. De samenwerkende tulpenbroeiers zijn trots op het behaalde resultaat. Temeer omdat de certificering plaatsvond midden in het altijd hectische tulpenseizoen. Dit was een vereiste van Global Gap. Tijdens de audit moet ook de productie van de tulpen grondig geïnspecteerd kunnen worden.

Met het behalen van de Global Gap certificering speelt Tulpen.nl proactief in op de eisen van klanten en op de groeiende afzet van tulpen in het supermarktkanaal. Tulpen.nl streeft ernaar vanuit een gezamenlijke passie voor tulpen haar klanten zo marktgericht en duurzaam mogelijk te bedienen. De geproduceerde kwaliteitstulpen worden verwerkt in een eigen verpakkingsbedrijf zodat ze op maat en volledig winkelklaar afgeleverd kunnen worden bij de klanten van Tulpen.nl.

Tulpen.nl produceert en verwerkt tulpen in een gesloten keten. Begrippen als duurzaamheid, veiligheid, kwaliteit en sociale betrokkenheid zijn op een concrete manier verwerkt in de bedrijfsprocessen op de afzonderlijke bedrijven. Dit wordt bevestigd door de aan Tulpen.nl toegekende certificeringen. Tulpen.nl beschikt naast Global Gap ook over een gezamenlijk MPS-certificaat.

Wesselman Flowers is een van tulpenbroeiers in het kwekerscollectief Tulpen.nl