Vergunning voor huisvesting arbeidsmigranten

De gemeenteraad van Kaag en Braassem heeft Wesselman Flowers een tijdelijke vergunning gegeven voor het huisvesten van arbeiddsmigranten aan de Sotaweg in Roelofarendsveen.

Het oude gebouw van SBW aan de Sotaweg in Roelofarendsveen staat sinds enige tijd leeg. Wesselman Flowers maakt als tulpenbedrijf gebruik van veel arbeidsmigranten die nu vaak op aanzienlijke reisafstand gehuisvest zijn. Daarom heeft zij het plan uitgewerkt om in dit kantoorgebouw en bedrijfsruimte op tijdelijke basis arbeidsmigranten te huisvesten. Om dat te kunnen doen, is bij de gemeente Kaag en Braassem een vergunning aangevraagd om het pand te mogen verbouwen. Na toetsing van de vergunningsaanvraag aan het beleid is gebleken dat de aanvraag aan het beleid voldoet en heeft het college besloten de vergunning af te geven.

Het pand blijft er van buiten grotendeels uitzien zoals het nu is. Er worden 10 bestaande kantoren ingericht als kamer en daarnaast worden in de huidige bedrijfsruimte 23 studio’s gemaakt. Elke kamer en studio is ingericht voor maximaal 2 personen. Omwonenden van het pand zijn door Wesselman Flowers geïnformeerd over de plannen. De verwachting is dat het gebouw, omgedoopt in ‘Pride’, dit najaar in gebruik wordt genomen.